En härlig skrivarhelg

Ibland är det bara nödvändigt att komma iväg, få perspektiv och tänka.

Det har varit en intensiv höst, och redan i våras pratade jag och en god vän om att resa bort på en skrivarhelg. Men vi ville inte gå kurs, eller diskutera texter utan bara skriva. Efter lite dividerande fram och tillbaka så blev det Strängnäs som fick den äran.Och vilken härlig helg! Tangenterna glödde, vi fick godis och god mat och beställde massage…

Det svåra med att åka på den här typen av helg är att man måste vara överens om hur det ska fungera. Vill man egentligen umgås, eller vill man ha ensam skrivartid? Ska man dela rum eller ha enkelrum? Gudskelov har jag och min skrivarkompis båda behov av ensamhet, och det fungerade perfekt. Vi sågs till måltiderna och pratade av oss då, för att sedan sitta i enskildhet på rummet.

2014-11-14 15.10.04

Enkelrum kan vara rena fasan, men mitt enkelrum på hotel Rogge var stort och fräscht och hade både skrivbord och läsfåtölj:) Och vilken trevlig överraskning som väntade på rummet när jag kom tillbaka från min lilla promenad!

2014-11-15 12.09.09

2 Responses to “En härlig skrivarhelg”

  1. Camilla skriver:

    Otroligt bra idé att åka bort och gå in i sin ”skrivarbubbla” ett tag, släppa vardagen och bara tänka på sin story och karaktärerna! Jag hade skrivarhelg själv allena, inte alls lika kul utan massage och god herrgårdsmat dock med godisskålen bredvid mig och lite vin. Utan barn och inget inbokat så går det. Jag skrev klart mina sista kapitel genom att avsätta en hel helg. Så nöjd 🙂

    • Angelin skriver:

      Fantastiskt att du har skrivit klart!! Vilken bedrift, själv har jag lite mindre än hälften kvar nu. Låt oss konstatera att skrivande nog görs bäst i ensamhet, jag kan konstatera att det nog blir en skrivarhelg till våren igen:)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *