Om ni inte börjar leva gör jag slut

I höst har jag haft tur och läst den ena härliga boken efter den andra, och det här är en till!

Eva Swedenmark är en ny bekantskap för mig som författare, men hon har skrivit flera böcker, både ensam och tillsammans med Annika Wennstam, under pseudonymen Emma Vall. Med journalistbakgrund (verkar inte hälften av alla författare ha det?), så kan hon få till det där lätta flytet i språket som gör att man flyger fram i texten. Men det är historien som får den här romanen att sticka ut lite, för hur många skriver om den osynliga kvinnogenerationen runt 60? Inte många…

Om ni inte börjar leva gör jag slut träffas väninnorna Garbo, Ingalill, Pamela och Anita regelbundet för att äta en bit mat och gnälla av sig över livets tristess, sjukdomar och gubbar (både nuvarande och ex) tills en av dem en dag får nog och tycker att de ska ta sig i kragen och börja leva. Vilket blir starten på en ganska rolig cirkus.

Jag hade gärna sett en lite längre bok, med mer genomarbetade karaktärer och historia – det känns ärligt talat lite hafsigt ibland, men det förtar inte att det både är lite spännande och väldigt roligt att läsa den här boken, särskilt för nån som tillhör de osynliga kvinnornas skara.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *