Semester!

I år har jag sen semester från mitt vanliga dag-jobb, och som jag har längtat! De sista två veckorna har varit en plåga, även om jag samtidigt måste medge att det är trivsamt att umgås på kafferasterna i det mindre formatet med de få kollegor som är kvar. Samtalet blir mer personligt då.

Nästa år ska jag banne mig se till att ta semester tidigare och helst också åka långt bort! I år blir jag kvar på hemmaplan större delen av tiden för att hjälpa sonen flytta till annan ort, men det blir mycket tid att skriva också. Så givetvis sitter jag här och bloggar istället…fast jag kan ju alltid skylla på att det ingår i jobbet som blivande författare.

Jag har mycket att grubbla över också.

Eftersom jag inte kom in på skrivarkursen måste jag fundera över om jag ändå ska försöka förhandla mig till lite skrivtid, eller spara det till våren och söka ett gäng nya kurser. Jag är bara så medveten om att tiden rinner iväg och att jag inte gör det jag egentligen vill göra…å andra sidan försvinner sonen, och då blir det kanske eoner av tid att fylla? Är det då värt att gå ner i arbetstid och lön (om chefen nu går med på det, vilket inte är alldeles säkert)?

En annan fråga är feedback. Jag gick ju en skrivarkurs för ett par år sedan, och det var en jättekul upplevelse och en riktigt bra grupp. Men är det rätt väg nu? Jag har tagit kontakt med en skrivar-coach för att kolla lite om det klickar. Gick ju några online-kurser för ett par år sedan men den gången var det helt fel. Ingenting fungerade – varken gruppen eller läraren, och det fick snarare en negativ inverkan på skrivandet.

Nåja, man kan ju inte veta om man inte har försökt, eller hur?

2 Responses to “Semester!”

 1. Helén skriver:

  Hej,

  jag gick också den skrivarkurs du nämner (om du menar kursen för Erik Grundström på Skrivarakademin – är det redan ett par år sedan?).

  Ville bara tipsa om en annan skrivarkurs som jag fick ett mejl om igår, en helgkurs på Biskops-Arnö. Jag gick en veckokurs där i början av sommaren, som jag var mycket nöjd med. Kanske den bästa skrivarkurs jag gått.
  Vet inte om jag själv ska söka den här kursen (inte samma lärare, annat upplägg än sommarkursen). De verkar ha svårt att fylla platserna, kanske för att det är sommar, och har förlängt ansökningstiden. Jag tror i och för sig att få som söker sig till Biskops-Arnös kurser skriver genrelitteratur (visst var romance din genre?), men kanske kan det ändå vara något för dig?

  http://www.biskopsarno.se/helgkurs-for-dig-som-brinner-for-att-skriva/

  Hälsningar

  Helén

  (som skrev på en numera arkiverad, tråkig roman om några gubbar i Skåne)

  • Angelin skriver:

   Hej Helén, vad kul att du hittade hit! Ska definitivt kasta en blick på Biskops-Arnö, men som du påpekar är det knepigt med genre, och även om det blivit mer feel-good än romance på sista tiden så är det fortfarande inte ”fin”-litteratur. Jag sliter fortfarande med samma projekt, och jag minns mycket väl dina underbara skånska gubbar. Hoppas att du hittat något nytt att jobba med som känns inspirerande?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *