Jamber, trokéer och andra knytt

Söndagkväll och jag har suttit hela dagen och kämpat med mina ordlistor i litteraturvetenskapen.

Hann precis påbörja den tredje och sista om lyrik innan det var dags att krypa till sängs.

Allt analyserande av fantastiska texter gör mig ganska matt, och jag undrar om jag någonsin kommer att våga skriva igen.

Eller så blir det tvärtom, jag får inspiration? Man kan ju hoppas.

Litteratur, läsning och väldigt lite skrivande

Just nu försöker jag hitta någon sorts balans i livet, vilket inte är det lättaste. Jag har ju en tendens att ge mig in i projekt, men tappa sugen efter ett tag när jag inser att det kanske var lite för mycket…

Litteraturvetenskapens första deluppgift är klar och nu sliter jag med deluppgift 2. Det tar betydligt mer tid, och jag har halkat lite efter i läsningen eftersom sonen varit hemma på besök lite mer än jag räknat med. Trevligt och mysigt i och för sig, men som sagt inte planerat.

Det är väldigt intressant i alla fall, och jag tror också att det kommer att tillföra mitt skrivande en hel del. Just nu ligger skrivandet nere på grund av tidsbrist, men det är inte bortglömt! Så lite kvar tills första manuskriptet ligger klart…

Jag försöker bli lite mer aktiv läsare också, och lite mer blandad kompott. Tanken med det är också att tillföra skrivandet något.

Men framförallt ska jag försöka planera några resor nästa år. I år har jag ju inte kommit längre än till Gotland, men nästa år ska det bli ändring på det! Och så blir det deltid hela nästa år! En ledig dag i veckan på våren och två på hösten. DÅ ska jag i alla fall hinna lite mer än att jobba, sova och existera!

Student igen!

2016-09-06-13-31-28

Jag kom ju in på litteraturvetenskap, grundkurs, på universitetet i Lund till min egen stora förvåning. Jag har ju sökt olika kurser de senaste åren, men inte lyckats kravla mig in med mina gamla betyg (som faktiskt var rätt hyggliga en gång i tiden!) och jag hade nog tänkt göra högskoleprovet i höst.

Men jag kom in! den är på halvfart och förväntansfullt har jag köpt alla böcker och lagt upp en ambitiös studieplan. Men det här med nätbaserat förbryllar mig. Hittills har det varit tvärtyst på de forum där man påstås kunna diskutera inför uppgifterna, och de inlägg som förekommer på andra gruppforum verkar handla om att chatta, inte skriva inlägg…

Nu har i alla fall tant skrivit ett första inlägg och hoppas få lite respons, även om det bara är någon som talar om vilken idiot jag är…

Låna & Läsa

Så här års får en bokförd riktigt gotta sig i allt nytt som dyker upp hos bokhandlarna. Jag brukar skaffa mig ett abonnemang på Akademibokhandelns Låna & Läs för 399 kr (om man är medlem i Akademibokhandelns vänner, annars 499 kr), och sedan ta med mig katalogen hem och njuta och planera. Så också i år.

(mer…)

Strålande septembersol i Ronneby

I mitt dagliga jobb har jag ibland anledning att resa, mest i Sverige och ibland utomlands, och även om jag tycker att konferensresa med kollegorna är en ganska hopplös aktivitet, så gillar jag faktiskt att åka ut och träffa folk i jobbet. Särskilt när det är fråga om utbildning, jag borde nog ha blivit lärare istället!

(mer…)