Mordplatser och intriger

2016-08-18 13.33.11

Jag visste att jag måste se hur en brottsplatsundersökning går till, och trots nio föreställningar så kan jag konstatera att kriminalteknikerna från Stockholm fyllde lokalen hela tiden!

(mer…)

Skrivarskolan på Crimetime

2016-08-17 09.49.10

Jag visste så fort jag såg programmet för Crimetime att jag ville gå skrivarskolan. Det var inte heller särskilt svårt att välja dag, eftersom onsdagen var den dagen som skyltade med författare jag gillar och har respekt för. För 995 kronor så fick jag 4 timmars skola, kaffe, vatten, en lunchwrap och kul sällskap.

(mer…)

Visby, I´m here!

Jaha, så landade jag i ett sommarhärligt, om än lite blåsigt Visby och laddar för Crimetime. Jag har bokat in mig på skrivarskola och Afternoon-tea och bussutflykt, det här är min enda ”riktiga” semester i sommar så jag passar på. Lite spa ska jag nog hinna med också.

(mer…)

Dags att ladda för Crimetime!

Veckan som kommer tänker jag uppdatera bloggen lite oftare, eftersom jag ska till Crimetime på Gotland. Det är andra året som den här deckar-festivalen hålls, och jag är nyfiken!

Har en massa spännande planerat och tänker att bloggen får agera lite dagbok.

För att ladda så tänker jag se Maria Wern ikväll på TV4. Gotland, Anna Jansson och deckare…perfekt eller hur?

Och nej, jag har inga planer på att börja skriva deckare, men vem vet?

 

Överraskande besked

…fick jag häromdagen med ett antagningsbesked från Lund! Har kommit in på halvfartskurs litteraturvetenskap 30 poäng och nätbaserad är den också!

Jag har ju försökt förr att komma in på universitetskurser men insett att mina gamla gymnasiebetyg inte hängt med så vidare värst i betygsinflationen (även om de faktiskt ansågs ganska bra en gång i tiden!). Jag har varit reserv nummer 1050 och liknande de senaste terminerna, och hade tänkt göra Högskoleprovet i höst för att kunna, om möjligt med hyggligt resultat, kravla mig in någonstans. Men si, i Lund söker man även på akademiska poäng och jag har ju max med min juristexamen och ett gäng andra, fristående kurser i bagaget. Så nu blir det plugg i höst vid sidan om heltidsjobbet, och jag kommer att ha och göra helt enkelt!

Nästa termin (våren alltså) ska jag ändå ha lediga måndagar så då blir det lite lättare, och till hösten ska jag jobba 60 % en termin. Det är min lilla 60-årspresent till mig själv. Kan man inte få frihet, så kan man i vissa lägen köpa sig frihet.

Sida 1 av 212