Om ni mot förmodan…

missat Litteraturmagazinet på nätet, så tycker jag att det är dags att ta en titt.

Här samsas ”fin” och ”ful”-litteratur på samma plats och man kan läsa ärliga recensioner av vanliga läsare blandat med proffs. Och en massa bloggar förstås.

http://www.litteraturmagazinet.se/

Drabbas som vanligt av lite mindervärdeskomplex blandat med skriv-stillestånd när jag hänger här för mycket, men det är ju lätt avhjälpt!

Bara att sätta sig vid datorn och skriva igen…

 

Vilken bok blev det?

undrar förstås vän av ordning efter att ha läst mitt inlägg igår.

2014 års bok är:

PC Jersild Barnens Ö.

Och här är programmet för boken: http://bloggar.biblioteket.se/stockholmlaser/

Boken kom ut 1976, så lite ålderstiget kanske man kan tycka. Men samtidigt säkert spännande att jämföra dåtidens stad med dagens.

Själv läste jag Barnens Ö när den kom, och har ett minne av att jag gillade den. Men tyvärr lämnade den inget bestående intryck. Kanske dags att läsa om?

 

Stockholm läser

Ikväll offentliggörs vilken bok som ska vara Stockholm läser-projektets bok 2014.

Förra året blev det Lena Andersson – vem blir det i år?

Den som vill (och inte var där och vet) kan gissa sig fram på Stockholms stadsbiblioteks hemsida.

Men det är Författarcentrum som håller i projektet, läs mer här (inklusive tidigare pristagare).

http://www.forfattarcentrum.se/stockholm-laser/

Själv skulle jag kunna tänka mig Stieg Trenter, inte världens bästa författare men en gudabenådad Stockholms-skildrare.

 

Inspiration till skräckis?

Igår var det kick-off på jobbet. Efter var det traditionsenligt mat och dryck och lika traditionsenligt var jag bland de sista att lämna bygget.

Sedan förra året har jag bytt arbetsrum, så jag tog den snabbaste och närmaste vägen hemåt. Vad jag inte tänkte på var att klockan var över 21, och när jag stod vid ytterdörren så hjälpte det inte hur mycket jag än tryckte kodnyckeln mot låset. Den vägrade att öppna sig.

Nåja, man är väl inte sämre än att man kan tänka flexibelt. Sagt och gjort, jag ut genom dörren på motsatta sidan som leder in i det stora garaget under vår kontorsbyggnad. Och precis när dörren går i lås inser jag att jag nu är fast. För det dög minsann inte med bara kodnyckel för att komma igenom någon av de fyra dörrar som ledde ut i frihet!

Lätt panik, och klaustrofobisk är jag ju.Lite. Huvudet surrade av tankar. Skulle jag nu tvingas sitta och vänta till klockan 6 när kodnyckeln dög igen? Skulle man hitta mig i en nerkissad liten hög i ett mörkt hörn? Eller kunde jag rycka upp nån branddörr och få dit en vakt? För vakterna går väl inte runt i garaget?

En skylt på väggen inne i garaget meddelade att efter klockan 21 krävs det både nyckel OCH kod för att komma ut. Vilken jävla kod? I ren desperation testade jag koden till kopiatorn, men den funkade av någon anledning inte.

Jag skickade ett sms till älsklingen. Ett sista livstecken.

Men när jag plockade upp iphonen (som jag döpt till Stevie, för att hedra minnet) så mindes jag att jag möjligen skrivit in en kod i telefonen. Så jag plockade fram ”Kod-dokumentet” (ni vet att man måste det när man är tant, jag har minst 30 stycken att hålla koll på!) och si…”kod till jobbet”

”Sesam öppna dig!”

Med bultande hjärta steg jag ut på gatan och unnade mig en stor smaskig korv på vägen hem. Jag hade ju nästan svultit ihjäl i ett garage, så det var jag värd.

så mycket kul på internet…

att det är svårt att sätta sig ner och skriva!

Men om man har ångest över att det bara är fem månader kvar till Beach 2014, så är det dags att läsa Pamper & Curves. Här är en tjej med rejäla kurvor som inte låter kroppshets och annat trams komma mellan henne och hennes silverfärgade nylontights!

You go girl!

http://pamperandcurves.blogspot.co.uk/2014/01/fk-flattering.html

 

Sida 1 av 212