Det här är varför Jane Austen alltid rockar!

http://www.bbc.com/culture/story/20170810-if-jane-austen-characters-used-dating-apps

 

Om ni inte börjar leva gör jag slut

I höst har jag haft tur och läst den ena härliga boken efter den andra, och det här är en till!

(mer…)

Tillbaka till Boken

Bild från Fridhem på Gotland i somras. Det finns ljus i tunneln!

Bild från Fridhem på Gotland i somras. Det finns ljus i tunneln!

Det är inte så mycket kvar att skriva på Boken. I alla fall inte första utkastet. Fast, om jag ska vara ärlig så känns det varje gång jag sätter fart igen som att jag raderar lika mycket som jag skriver nytt. En slags redigeringsfas under tiden. Knappast effektivt, men det är så det har blivit.

Har varit jätteförkyld och hemma i sängen några dagar, vilket alltid är ett bra tillfälle att tänka över sitt liv. Det senaste året har det varit många förändringar, och jag känner mig definitivt i bättre balans nu än på länge. Samtidigt är det en del saker jag verkligen vill ändra på.

Hitta tid att skriva, så att det blir en naturlig och återkommande del av mitt liv är en sådan sak. Att bli klar med boken är ju mitt hjärteprojekt, och inte först och främst för att bli utgiven, utan för att bevisa för mig själv att jag klarar av det.

Blir jag klar under hösten, så står andra idéer och stampar och jag jobbar deltid hela nästa år!

 

Låna & Läsa

Så här års får en bokförd riktigt gotta sig i allt nytt som dyker upp hos bokhandlarna. Jag brukar skaffa mig ett abonnemang på Akademibokhandelns Låna & Läs för 399 kr (om man är medlem i Akademibokhandelns vänner, annars 499 kr), och sedan ta med mig katalogen hem och njuta och planera. Så också i år.

(mer…)

Mordplatser och intriger

2016-08-18 13.33.11

Jag visste att jag måste se hur en brottsplatsundersökning går till, och trots nio föreställningar så kan jag konstatera att kriminalteknikerna från Stockholm fyllde lokalen hela tiden!

(mer…)

Skrivarskolan på Crimetime

2016-08-17 09.49.10

Jag visste så fort jag såg programmet för Crimetime att jag ville gå skrivarskolan. Det var inte heller särskilt svårt att välja dag, eftersom onsdagen var den dagen som skyltade med författare jag gillar och har respekt för. För 995 kronor så fick jag 4 timmars skola, kaffe, vatten, en lunchwrap och kul sällskap.

(mer…)

Sida 1 av 41234